skip-to-main

Spikevax (previously COVID‑19 Vaccine Moderna)

В ЕС е издадено Условно разрешение за употреба (УРП) за продукта Spikevax (преди това COVID‑19 Vaccine Moderna) за предотвратяване на заболяване от коронавирус 2019 (COVID‑19) при хора на възраст над 12 години.

Политика за поверителност на Moderna

Моля, прочетете внимателно Политиката за поверителност на Moderna, преди да влезете или да използвате този уебсайт

Този уебсайт е собственост и се управлява от Moderna, Inc. („Moderna“, „ние“, „наш/а/и“ или „нас“). Материалите на нашия у ебсайт („website“ или „уебсайта“) се предоставят от Moderna като услуга на нашите клиенти и широката общественост и трябва да се използват само с информационна цел.

Moderna уважава поверителността на личните данни на посетителите на нашия уебсайт и ние признаваме важността на предприемането на стъпки за защита на поверителността на информацията, която събираме чрез нашия уебсайт. Тази Политика за поверителност описва видовете Лични данни (както са определени по-долу), които събираме за посетителите на уебсайта, как можем да използваме Личните данни и с кого можем да ги споделяме. Тази Политика за поверителност описва също (1) мерките, които предприемаме за защита на Личните данни, които събираме, и (2) Вашите права и привилегии относно събирането, използването и разкриването на Вашите Лични данни.

Изключения. Тази политика се отнася само за Лични данни, събрани чрез този уебсайт. Тя не описва начините, по които можем да събираме или използваме Лични данни, получени офлайн, и не разглежда или контролира практиките за поверителност на други уебсайтове (включително тези, към които има връзка), които могат да имат свои собствени политики. Насърчаваме потребителите на нашия уебсайт да внимават, когато напускат нашия уебсайт, и да прочитат декларациите за поверителност на всеки уебсайт, който посещават и който събира Лични данни. Непоискана информация, която ни предоставяте, може да се счита за неповерителна и Moderna ще бъде свободна да възпроизвежда, използва, разкрива и разпространява такава непоискана информация на други лица без разрешение, компенсация, ограничение или вменяване.

С достъпа до нашия уебсайт, Вие се съгласявате с условията на тази Политика за поверителност и с Общите условия за ползване. Ако не сте съгласни с тези условия, не сте упълномощени да използвате нашия уебсайт.

Въведение

Лични данни“ са данните, които могат да бъдат използвани за идентифициране или контакт с Вас, като Вашите данни за контакт, включително Вашето име, адрес, имейл адрес, държава и телефонен номер, всяка друга информация, която може да бъде посочена във Вашата автобиография, в случай че изпратите заявление за работа до Moderna чрез нашия уебсайт, и когато е предвидено съгласно приложимото законодателство, всички данни за използването на нашия уебсайт или на Вашето устройство, които могат да бъдат събрани автоматично, включително чрез използването на бисквитки, уеб маяци и други технологии за проследяване.

Ние ще обработваме Вашите Лични данни съгласно приложимото законодателство и в съответствие със следните принципи:

  • Ще обработваме Личните данни законосъобразно, справедливо и по прозрачен начин.

  • Ще събираме Лични данни само за конкретна, изрична и законосъобразна цел и ще използваме Лични данни само за целите, за които са били първоначално събрани.

  • Ще ограничим събирането на Лични данни до степента, необходима във връзка с целта, за която се обработват.

  • Ще положим разумни усилия, за да гарантираме, че Вашите Лични данни са точни и, когато е необходимо, ще ги поддържаме актуални.

  • Ще съхраняваме Личните данни не по-дълго от необходимото за целта, за която се обработват Личните данни.

  • Личните данни ще се обработват само по начин, който осигурява подходяща сигурност на личната информация.

Нашите практики за поверителност са описани по-подробно в останалата част от настоящата Политика за поверителност.

Информация, която събираме

Можете да посетите нашия уебсайт, без да предоставяте утвърдително информация за себе си. Ако изберете да изпратите Вашата информация чрез „Присъединяване към нашия списък с адреси“ или чрез функциите „Свържете се с нас“ на нашия уебсайт, или ако кандидатствате за работа в Moderna чрез раздела „Кариери“ на нашия уебсайт, може да Ви помолим да предоставите Лични данни, като Вашето име, адрес, телефонен номер и имейл адрес, длъжност, име на компания, държава, информация за Вашата длъжност и друга информация, свързана с работата Ви. Не сте задължени да предоставяте Лични данни на Moderna, но ако не го направите, възможността да използвате нашия уебсайт или неговите функции и възможността Ви да кандидатствате за работа може да е ограничена.

Лични данни относно използването на уебсайта, събрани чрез бисквитки или други автоматизирани средства. Когато използвате нашия уебсайт, ние можем автоматично да събираме информация за Вашето използване на уебсайта, включително чрез използването на бисквитки, уеб маяци и други технологии за проследяване („автоматизирана информация“). Автоматизираната информация може да включва информация за устройството, като IP адрес, идентификатори на устройството и операционна система, както и информация за използването, като време и продължителност на използване, взаимодействие със съдържание, информация, съхранявана в бисквитки или подобни технологии. Съгласно Регламент (ЕС) 2016/679 относно защитата на данните („ОРЗД“) автоматизираната информация се счита за лични данни и ние ще третираме такава автоматизирана информация като Лични данни в съответствие с тази политика за поверителност.

Бисквитките“ са малки файлове, които уебсайтът поставя на Вашия твърд диск за целите на идентификацията. Тези файлове се използват за регистрация в уебсайта и за персонализиране при следващото Ви посещение на нашия уебсайт. Бисквитките, например, ще запомнят предпочитания от Вас език и показване. Бисквитките не могат да четат данни от Вашия твърд диск.

Ние използваме следните бисквитки на нашия уебсайт:

  • Абсолютно необходими бисквитки. Това са бисквитки, които са необходими за работата на нашия уебсайт. Те включват, например, бисквитки, които Ви позволяват да влезете във Вашия акаунт на кандидат за работа.

  • Функционални бисквитки. Те се използват, за да Ви разпознават, когато се върнете на нашия уебсайт и да вграждат функционалност от услуги на трети страни. Това ни позволява да персонализираме нашето съдържание за Вас, да запомним Вашите предпочитания (например, Вашия избор на език) и да интегрираме полезни услуги, предоставяни от доставчици трети страни, в нашия уебсайт.

  • Аналитични бисквитки. Използваме платформата Google Analytics, за да събираме определена аналитична информация, която да ни помогне да разберем по-добре дейността на нашия уебсайт и да подобрим нашите услуги и качеството на нашия уебсайт. Тази информация включва IP адрес, заявки за страници, препращащи уебсайтове или реклами, операционна система и браузър, както и времето, прекарано на нашия уебсайт. Ние получаваме тези данни в обобщена форма. Ние използваме тази информация, за да ни помогне да разберем как посетителите се ангажират с нашия уебсайт, да измерваме ефективността на нашата реклама на уебсайтове на трети страни и да подобряваме опита на нашите посетители.

Можете да откажете или да приемете бисквитки от този уебсайт по всяко време, като активирате настройките за бисквитки във Вашия браузър. Менюто „Помощ“ на повечето интернет браузъри съдържа информация за това как да деактивирате бисквитките или можете да посетите http://www.aboutcookies.org/how-to-control-cookies/. Ако не приемете бисквитките, някои функции на нашия уебсайт може да не функционират напълно и може да нямате достъп до определена информация на този уебсайт. Като продължавате да използвате уебсайта, без да променяте настройките, Вие се съгласявате с нашата употреба на бисквитки.

Лични данни от източници трети страни. Ние може да получаваме информация за Вас от публично достъпни и търговски източници, както е разрешено от закона, която можем да комбинираме с друга информация, която получаваме от или за Вас. Например, ако кандидатствате за работна позиция в Moderna чрез нашия уебсайт, можем да видим Вашия профил в LinkedIn.

Обобщени данни. Можем да обобщим и/или деидентифицираме всички Лични данни, които събираме, така че информацията повече да не идентифицира конкретно лице. Можем да използваме, разкриваме и по друг начин да обработваме такава информация за наши собствени законни бизнес цели – включително исторически и статистически анализи и бизнес планиране – без ограничения. 

Как използваме личните данни

Можем да използваме Лични данни за следните цели.

Нашите законни интереси

Ние можем да обработваме Вашите Лични данни, когато това е необходимо за нашия законен интерес като компания, включително за управление, насърчаване и подобряване на нашия бизнес и управление на нашия риск. Например, може да обработваме Вашите Лични данни с цел:

  • да Ви предоставим информация, която сте поискали и/или да отговорим на Вашите запитвания, изпратени чрез уебсайта, имейла и/или телефона,

  • улесняване на нашите дейности по набиране на служители (като обработване на заявления за работа, оценка на Вашата кандидатура за работа за дейност по наемане на работа и наблюдение на нашата статистика за наемане на работа),

  • да анализираме и подобряваме нашите комуникации и стратегии (включително като определяме кога имейлите, изпратени до Вас, са получени и прочетени),

  • да персонализираме съдържанието, което показваме на нашия уебсайт,

  • защита срещу, установяване, разследване и реагиране на измама, незаконна дейност (като инциденти с хакерство или злоупотреба с нашия уебсайт) и искове и други задължения,

  • да поддържаме поверителността, сигурността, безопасността или собствеността на уебсайта, и

  • да комуникираме с Вас за други цели, които са очевидни за обстоятелствата или за които Ви информираме, когато събираме Лични данни от Вас.

Правно задължение

  • Може да се изисква по закон да събираме и обработваме определени Лични данни за Вас. Например, може да се наложи да обработваме Вашите Лични данни, за да спазим нашите договорни задължения към правителството на САЩ в качеството на правителствен изпълнител.

Вашето съгласие

Можем също така да търсим, директно или чрез нашите доверени трети страни, Вашето отделно съгласие да обработваме Вашите Лични данни, например, когато изберете да получавате новини от Moderna и актуализации от нас, или за използването на несъществени бисквитки.

Ако сме поискали Вашето съгласие за обработване на Вашите Лични данни, можете впоследствие да го оттеглите по всяко време, като се свържете с нас на адреса, посочен в раздела „Вашите права за поверителност“ по-долу.

Споделяне на Лични данни

Ние няма да продаваме, споделяме или по друг начин разпространяваме Вашите Лични данни на трети страни, освен както е посочено в настоящата Политика за поверителност.

Свързани лица и Доставчици на услуги. Ние можем да разкрием Вашите Лични данни на други свързани дружества на Moderna по света, които се съгласяват да ги обработват в съответствие с настоящата Политика за поверителност. Можем също така да прехвърляме Лични данни на доставчици на услуги, които действат за или от наше име за по-нататъшна обработка, като оценка на полезността на този уебсайт, управление на данни, техническа поддръжка или анализ на данни за набиране на персонал. Тези доставчици на услуги са сключили договор с нас да използват Личните данни само за целта(ите), за която(които) са първоначално събрани или по друг начин могат да бъдат законно обработени, да не продават Вашите Лични данни на други трети страни и да не ги разкриват на други трети страни, освен както може да се изисква от закона, както е разрешено от нас или както е посочено в тази Политика за поверителност.

Други страни във връзка с корпоративна транзакция. Можем също така да прехвърлим Лични данни, които сме събрали от Вас, на трета страна като част от корпоративна бизнес сделка, като сливане, придобиване, реорганизация, съвместно предприятие, финансиране или продажба на нашите активи.

Други страни, когато това се изисква от приложимото право или както е необходимо за защита на Moderna. Можем да разкрием Лични данни на трета страна, за да спазим правните и регулаторните изисквания или за защита срещу измама, незаконна дейност (като например реагиране при инциденти с хакерство или злоупотреба с нашия уебсайт) и искове и други задължения.

Международни прехвърляния на данни

Когато споделяме Лични данни с трета страна, такива прехвърляния на данни могат да включват прехвърлянето на Лични данни в други държави. Тези държави може да нямат същите закони за защита на данните като държавата, от която първоначално са произхождали Личните данни.

Само за жители на ЕИП

В САЩ Moderna ще действа като администратор на данни и ще обработва Вашите Лични данни, като определя целите и средствата за тяхното обработване съгласно ОРЗД. Моля, имайте предвид, че Вашите Лични данни ще се намират на сървърите на Aquia, включително в рамките на и извън европейския съюз. Преди да прехвърлим Вашите Лични данни извън ЕИП, ние ще предприемем стъпки, за да гарантираме, че тези данни ще бъдат осигурени със същото ниво на защита, както според приложимите закони за защита на данните в ЕИП. За прехвърляне на данни извън ЕИП използваме, когато е необходимо, приложими предпазни мерки, включително стандартни договорни клаузи, одобрени от Европейската комисия. Копие на тези мерки може да бъде получено, като се свържете с нас на имейл адреса, посочен по-долу.

Вашите права за поверителност

Може да имате определени права като субект на данни съгласно приложимото законодателство. Например, може да имате право да възразите или да поискате ограничаване на обработването на Вашите Лични данни и да поискате достъп до, коригиране, изтриване и преносимост на Личните данни, които притежаваме за Вас, при спазване на определени изключения, предвидени от закона. Ако желаете да получите допълнителна информация относно използването на Вашите Лични данни от нас или ако желаете да упражните правата си, моля, свържете се с нас на:

Moderna, Inc.
200 Technology Square
Cambridge, MA 02139
САЩ
Privacy@modernatx.com
Жители на ЕС: EUprivacy@modernatx.com

Ние ще се опитаме да предоставим всяка изисквана информация и да направим исканите промени, доколкото това се изисква от и е допустимо съгласно приложимите закони за поверителност и други закони и разпоредби. Във всеки случай ще се постараем да Ви отговорим, веднага след като Ви уведомим за резултата от Вашата заявка.

Можете да подадете оплакване до съответния надзорен орган, ако считате, че обработването на Вашите Лични данни от наша страна нарушава приложимото законодателство. Подробни данни за контакт на всички Надзорни органи на ЕС можете да намерите тук.

Сигурност на информацията

Moderna използва разумни от търговска гледна точка административни, технически, свързани с персонала и физически мерки за сигурност, предназначени за защита на Личните данни, които притежаваме, срещу загуба, кражба и неразрешено използване, разкриване или промяна. Разбира се, въпреки тези мерки, не можем да гарантираме перфектна сигурност на мрежите, сървърите и базите данни, които управляваме или които се управляват от наше име. По-специално, имейлите, изпратени до или от уебсайта, може да не са сигурни. Затова трябва да внимавате особено при вземането на решение каква информация ни изпращате по имейл. Моля, имайте предвид това, когато ни разкривате Лични данни чрез уебсайта.

Запазване на данни

Вашите Лични данни ще бъдат запазени от Moderna само за периода, необходим за изпълнение на целта(ите), за която(които) са били събрани, в зависимост от целта(ите), за която(които) са били събрани Личните данни, естеството на Личните данни, всички договорни отношения, които регулират запазването на Личните данни, и нашите законови или регулаторни задължения. След това ще унищожим или анонимизираме Вашите Лични данни в съответствие с приложимото законодателство.

Имейл съобщения

В случай че се свържем с Вас, включително по имейл, ще Ви предоставим метод за отписване или за записване, за да получавате допълнителни съобщения, доколкото това се изисква от закона. Например, може да изберете да получавате актуализации по имейл относно разработки на продукти и/или услуги на Moderna или свързани със здравето теми (напр. да получавате актуализации по имейл относно метилмалонова ацидемия (MMA) от Moderna), като попълните съответния електронен формуляр „Присъединяване към нашия списък с адреси“ на нашия уебсайт. Ако решите, че по-късно вече не желаете да получавате такива имейл съобщения от нас, можете да се отпишете от всеки такъв списък с контакти, като използвате съответната връзка „Отписване“ в съответния канал за електронни комуникации или като ни изпратите имейл, озаглавен „Отписване от актуализации по имейл“ на privacy@modernatx.com или EUprivacy@modernatx.com.

Политика за нашите деца

Ние се ангажираме да защитаваме поверителността на децата. Съдържанието и услугите на този уебсайт не са предназначени или създадени с цел привличане на деца под 18-годишна възраст. Личните данни не трябва да се изпращат до Moderna чрез уебсайта от посетители, които са на възраст под 18 години или за деца под 18-годишна възраст. Ако разберем, че потребител на нашия уебсайт е на възраст под 18 години и доброволно е предоставил Лични данни и/или свързани със здравето Лични данни, или че здравен специалист е предоставил доброволно Лични данни на пациент под 18 години, без дадено или упълномощено съгласие на настойника на такова дете, ние ще се постараем незабавно, при съответно искане или уведомление, да изтрием такива Лични данни.

Известие за „Не проследявай“ от CalOPPA

Ние не проследяваме нашите потребители на уебсайта с течение на времето и през уебсайтове на трети страни и следователно не отговаряме на сигнали „Не проследявай“ (DNT). Moderna не упълномощава трети страни да събират Лични данни директно от нашите потребители на нашия уебсайт, като например чрез използването на реклами на трети страни.

Връзки към уебсайтове на трети страни

Като удобство за нашите посетители, този уебсайт може да съдържа връзки към други уебсайтове, за които считаме, че могат да предложат полезна информация. Тези връзки могат да включват връзки към уебсайтове, които могат да извършват услуги за нас. Моля, имайте предвид, че Moderna не носи отговорност за практиките за поверителност на такива други уебсайтове и не може да гарантира стандартите за поверителност на тези други уебсайтове. Насърчаваме нашите потребители да внимават, когато напускат нашия уебсайт и да четат декларациите за поверителност на всеки един уебсайт, който събира лична идентифицираща информация. Тази декларация за поверителност се отнася единствено за информацията, събирана от нашия уебсайт, а не за свързан уебсайт, който не е собственост на Moderna.

Уведомление за Политика за поверителност

Актуализации Ако променим нашата Политика за поверителност, ще публикуваме тези промени на нашия уебсайт. Ако направим промени в тази Политика за поверителност, ще актуализираме датата в горната част на тази Политика за поверителност.

За допълнителна информация

Ако имате въпроси относно тази Политика за поверителност или притеснения относно практиките на този уебсайт, или относно отношенията Ви с този уебсайт, или относно въпроси, свързани с поверителността, моля, изпратете ни имейл на privacy@modernatx.com или се свържете с нас в писмена форма на адрес:

Moderna, Inc
На вниманието на: Legal Department
200 Technology Square
Cambridge, MA 02139
САЩ

За жители на ЕС/ЕИП: моля, изпратете ни имейл на contact@dpr.eu.com. Можете също така да се свържете с нас в писмена форма на:

DPR Group
Office 29, Clifton House
Fitzwilliam Street Lower
Dublin, Ирландия

За всякакви други въпроси или притеснения, независимо от мястото на пребиваване, се свържете с нас в писмена форма на адрес:

Moderna, Inc
На вниманието на: Corporate Communications
200 Technology Square
Cambridge, MA 02139
САЩ

Свържете се с Moderna

08:00—17:00 ч. EET – понеделник—петък
EMEAMedinfo@modernatx.com