skip-to-main

Spikevax (previously COVID‑19 Vaccine Moderna)

Der er blevet udstedt en betinget markedsføringstilladelse (CMA) i EU for produktet Spikevax (tidligere COVID‑19 Vaccine Moderna) til forebyggelse af coronavirus-sygdom 2019 (COVID‑19) hos personer fra 12 år og ældre.

Modernas fortrolighedspolitik

Du bedes læse Modernas fortrolighedspolitik omhyggeligt, før du tilgår eller bruger denne hjemmeside

Denne hjemmeside ejes og drives af Moderna, Inc. (“Moderna”, “vi”, “vores” eller “os”). Materialerne på vores websted (“website“ eller “webstedet”) leveres af Moderna som en service til vores kunder og offentligheden og er kun beregnet til oplysende formål.

Moderna respekterer de besøgendes fortrolighed på vores websted, og vi anerkender vigtigheden af at tage skridt til at beskytte fortroligheden af de oplysninger, vi indsamler via vores websted. Denne fortrolighedspolitik beskriver de typer personoplysninger (som defineret nedenfor), som vi indsamler om besøgende på webstedet, hvordan vi kan bruge personoplysningerne, og med hvem vi kan dele dem. Denne databeskyttelsespolitik beskriver også (1) de foranstaltninger, som vi træffer for at beskytte de personoplysninger, som vi indsamler, og (2) dine rettigheder og privilegier vedrørende vores indsamling, brug og videregivelse af dine personoplysninger.

Undtagelser. Denne politik omhandler kun personoplysninger, der indsamles via dette websted. Den beskriver ikke de måder, hvorpå vi kan indsamle eller bruge personoplysninger, der indhentes offline, og den omhandler eller kontrollerer ikke databeskyttelsespraksisser på andre websteder (herunder dem, som vi linker til), som kan have deres egne politikker. Vi opfordrer brugere af vores websted til at være opmærksomme på, hvornår de forlader vores websted, og til at læse databeskyttelseserklæringerne for hvert websted, som de besøger, der indsamler personoplysninger. Uopfordrede oplysninger, som du giver os, kan anses for at være ikke-fortrolige, og Moderna vil frit kunne reproducere, bruge, videregive og distribuere sådanne uopfordrede oplysninger til andre uden tilladelse, kompensation, begrænsning eller tilskrivelse.

Ved at tilgå vores websted accepterer du vilkårene i denne fortrolighedspolitik og vilkårene og betingelserne for brug. Hvis du ikke accepterer disse vilkår, er du ikke autoriseret til at bruge vores websted.

Indledning

Personoplysninger” er data, der kan bruges til at identificere eller kontakte dig, såsom dine kontaktoplysninger, herunder navn, adresse, e-mailadresse, land og telefonnummer, alle andre oplysninger, der kan være angivet på dit CV, hvis du indsender en jobansøgning til Moderna via vores websted, og hvor det er tilladt i henhold til gældende lovgivning, eventuelle oplysninger om din brug af vores websted eller din enhed, der kan indsamles automatisk, herunder ved brug af cookies, web-beacons og andre sporingsteknologier.

Vi håndterer dine personoplysninger i overensstemmelse med gældende lovgivning og i overensstemmelse med følgende principper:

  • Vi behandler personoplysninger lovligt, rimeligt og på en gennemsigtig måde.

  • Vi indsamler kun personoplysninger til et angivet, udtrykkeligt og legitimt formål, og vi bruger kun personoplysninger til de formål, hvortil de oprindeligt blev indsamlet.

  • Vi vil begrænse indsamlingen af personoplysninger i det omfang, det er nødvendigt i forhold til det formål, hvortil de behandles.

  • Vi vil gøre rimelige bestræbelser på at sikre, at dine personoplysninger er nøjagtige og, hvis nødvendigt, holdes opdaterede.

  • Vi opbevarer ikke personoplysninger længere end nødvendigt til det formål, hvortil personoplysningerne behandles.

  • Personoplysninger vil kun blive behandlet på en måde, der sikrer passende sikkerhed af personoplysningerne.

Vores databeskyttelsespraksisser er beskrevet mere detaljeret i resten af denne databeskyttelsespolitik.

Oplysninger, som vi indsamler

Du kan besøge vores hjemmeside uden at give os nogen oplysninger om dig selv. Hvis du vælger at indsende dine oplysninger via funktionerne “Tilmeld dig vores mailingliste” eller “Kontakt os” på vores websted, eller hvis du ansøger om en ledig stilling hos Moderna via sektionen “Karriere” på vores websted, kan vi bede dig om at tilvejebringe personoplysninger såsom navn, adresse, telefonnummer og e-mailadresse, stillingsbetegnelse, firmanavn, land, oplysninger om din jobrolle og eventuelle andre relaterede oplysninger. Du er ikke forpligtet til at give nogen personoplysninger til Moderna, men din evne til at bruge vores websted eller dets funktioner og din evne til at ansøge om en stilling kan være begrænset, hvis du ikke gør det.

Personoplysninger om brugen af webstedet, der indsamles af cookies eller andre automatiserede midler. Når du bruger vores websted, kan vi automatisk indsamle oplysninger om din brug af webstedet, herunder gennem brug af cookies, web-beacons og andre sporingsteknologier (“automatiserede oplysninger”). Automatiserede oplysninger kan omfatte enhedsoplysninger såsom IP-adresse, enhedsidentifikatorer og operativsystem samt brugsoplysninger såsom tid og varighed af brug, interaktion med indhold, oplysninger, der opbevares i cookies eller lignende teknologier. I henhold til EU-forordning 2016/679 om databeskyttelse (“GDPR”) betragtes automatiserede oplysninger som personoplysninger, og vi behandler sådanne automatiserede oplysninger som personoplysninger i overensstemmelse med denne databeskyttelsespolitik.

Cookies” er små filer, som webstedet lægger på din harddisk til identifikationsformål. Disse filer bruges til webstedsregistrering og til tilpasning af dit næste besøg på vores websted. For eksempel vil cookies huske dit foretrukne sprog og vise det. Cookies kan ikke læse data på din harddisk.

Vi bruger følgende cookies på vores websted:

  • Strengt nødvendige cookies. Disse er cookies, der er nødvendige for driften af vores websted. De omfatter for eksempel cookies, der gør det muligt for dig at logge ind på din jobansøgerkonto.

  • Funktionalitetscookies. Disse bruges til at genkende dig, når du vender tilbage til vores websted og til at indlejre funktionalitet fra tredjepartstjenester. Dette gør det muligt for os at tilpasse vores indhold til dig, huske dine præferencer (for eksempel dit sprogvalg) og integrere nyttige tjenester, der leveres af tredjepartsudbydere, på vores websted.

  • Analytiske cookies. Vi bruger Google Analytics-platformen til at indsamle visse analytiske oplysninger for at hjælpe os med bedre at forstå aktiviteter på vores websted og forbedre vores tjenester og kvaliteten af vores websted. Disse oplysninger omfatter IP-adresse, sideanmodninger, henvisende websteder eller annoncer, operativsystem og browser samt tid brugt på vores websted. Vi modtager disse oplysninger i aggregeret form. Vi bruger disse oplysninger til at hjælpe os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med vores websted, måle effektiviteten af vores annoncering på tredjepartswebsteder og til at forbedre vores besøgendes oplevelse.

Du kan til enhver tid afvise eller acceptere cookies fra dette websted ved at aktivere cookieindstillingerne i din browser. Menuen “Hjælp” i de fleste internetbrowsere indeholder oplysninger om, hvordan du deaktiverer cookies, eller du kan besøge http://www.aboutcookies.org/how-to-control-cookies/. Hvis du ikke accepterer cookies, vil nogle funktioner på vores websted muligvis ikke fungere fuldt ud, og du vil muligvis ikke kunne få adgang til visse oplysninger på dette websted. Ved at fortsætte med at bruge webstedet uden at ændre indstillinger, accepterer du vores brug af cookies.

Personoplysninger fra tredjepartskilder. Vi kan modtage oplysninger om dig fra offentligt og kommercielt tilgængelige kilder, som tilladt ved lov, som vi kan kombinere med andre oplysninger, som vi modtager fra eller om dig. Hvis du for eksempel ansøger om en stilling hos Moderna via vores websted, kan vi se din LinkedIn-profil.

Samlede data. Vi kan aggregere og/eller afidentificere personoplysninger, som vi indsamler, således at oplysningerne ikke længere identificerer nogen specifik enkeltperson. Vi kan bruge, videregive og på anden måde behandle sådanne oplysninger til vores egne legitime forretningsmæssige formål – herunder historisk og statistisk analyse og forretningsplanlægning – uden begrænsning. 

Sådan bruger vi personoplysninger

Vi kan bruge personoplysninger til følgende formål.

Vores legitime interesser

Vi kan behandle dine personoplysninger, hvis det er nødvendigt for vores legitime interesser som virksomhed, herunder til at administrere, fremme og forbedre vores forretning og administrere vores risiko. For eksempel kan vi behandle dine personoplysninger for at:

  • give dig de oplysninger, du har anmodet om, og/eller besvare dine forespørgsler, der indsendes via webstedet, e-mail og/eller telefon

  • formidle vores rekrutteringsaktiviteter (såsom behandling af jobansøgninger, evaluering af dig som jobkandidat til en ansættelsesaktivitet og overvågning af vores rekrutteringsstatistikker)

  • analysere og forbedre vores kommunikation og strategier (herunder ved at identificere, hvornår e-mails, der er sendt til dig, er blevet modtaget og læst)

  • tilpasse det indhold, vi viser på vores websted

  • beskytte mod, identificere, undersøge og reagere på svig, ulovlig aktivitet (såsom tilfælde af hacking eller misbrug af vores websted) og krav og andre forpligtelser

  • opretholde webstedets fortrolighed, sikkerhed og egenskaber

  • kommunikere med dig til andre formål, der er tydelige ud fra omstændighederne, eller om hvilke vi informerer dig om, når vi indsamler personoplysninger fra dig.

Juridisk forpligtelse

  • Det kan være påkrævet ved lov at indsamle og behandle visse personoplysninger om dig. For eksempel kan vi være nødt til at behandle dine personoplysninger for at overholde vores kontraktmæssige forpligtelser over for den amerikanske regering som leverandør til regeringen.

Dit samtykke

Vi kan også bede dig om, enten direkte eller gennem vores betroede tredjeparter, dit separate samtykke til at behandle dine personoplysninger, for eksempel, når du vælger at modtage Moderna-nyheder og -opdateringer fra os, eller til brug af ikke-essentielle cookies.

Hvis vi har søgt dit samtykke til at behandle dine personoplysninger, kan du efterfølgende trække det tilbage til enhver tid ved at kontakte os på den adresse, der er angivet i afsnittet “Dine databeskyttelsesrettigheder” nedenfor.

Deling af personoplysninger

Vi vil ikke sælge, dele eller på anden måde distribuere dine personoplysninger til tredjeparter, undtagen som angivet i denne databeskyttelsespolitik.

Tilknyttede virksomheder og serviceudbydere. Vi kan videregive dine personoplysninger til andre af Modernas tilknyttede virksomheder over hele verden, der accepterer at behandle dem i overensstemmelse med denne databeskyttelsespolitik. Vi kan også overføre personoplysninger til serviceudbydere, der handler for eller på vores vegne med henblik på yderligere behandling, såsom evaluering af brugbarheden af dette websted, datastyring, teknisk support eller rekruttering af dataanalyse. Disse serviceudbydere har indgået kontrakt med os om kun at bruge personoplysningerne til de(t) formål, hvortil oplysningerne oprindeligt blev indsamlet, eller som på anden måde lovligt kan behandles, ikke at sælge dine personoplysninger til andre tredjeparter og ikke at videregive dem til andre tredjeparter, undtagen som påkrævet ved lov, som tilladt af os eller som angivet i denne databeskyttelsespolitik.

Andre parter i forbindelse med en virksomhedstransaktion. Vi kan også overføre personoplysninger, som vi har indsamlet fra dig, til en tredjepart som en del af en virksomhedstransaktion såsom fusion, opkøb, omstrukturering, joint venture, finansiering eller salg af vores aktiver.

Andre parter, når påkrævet ved gældende lov eller som nødvendigt for at beskytte Moderna. Vi kan videregive personoplysninger til en tredjepart for at overholde juridiske og lovbestemte krav eller for at beskytte mod svig, ulovlig aktivitet (såsom reaktion på tilfælde af hacking eller misbrug af vores websted) og krav og andre forpligtelser.

Internationale dataoverførsler

Når vi deler personoplysninger med en tredjepart, kan sådanne dataoverførsler omfatte overførsel af personoplysninger til andre lande. Disse lande har muligvis ikke de samme databeskyttelseslove som det land, hvor personoplysningerne oprindeligt stammer fra.

Kun beboere i EØS

Moderna i USA vil fungere som dataansvarlig og vil behandle dine personoplysninger ved at bestemme formålene med og midlerne til behandlingen i henhold til GDPR. Vær opmærksom på, at dine personoplysninger opbevares på Aquias servere, herunder inden for og uden for Den Europæiske Union. Før vi overfører dine personoplysninger uden for EØS, træffer vi foranstaltninger til at sikre, at sådanne oplysninger vil få det samme beskyttelsesniveau som i henhold til gældende databeskyttelseslove inden for EØS. For dataoverførsler uden for EØS bruger vi, hvor påkrævet, gældende sikkerhedsforanstaltninger, herunder standardkontraktbestemmelser godkendt af Europa-Kommissionen. En kopi af disse foranstaltninger kan fås ved at kontakte os på nedenstående e-mailadresse.

Dine databeskyttelsesrettigheder

Du kan have visse rettigheder som registreret person i henhold til gældende lovgivning. For eksempel kan du have ret til at gøre indsigelse mod eller anmode om begrænsning af behandling af dine personoplysninger og til at anmode om adgang til, berigtigelse, sletning og overførsel af de personoplysninger, som vi opbevarer om dig, med forbehold for visse undtagelser foreskrevet ved lov. Hvis du ønsker at modtage yderligere oplysninger om vores brug af dine personoplysninger, eller hvis du ønsker at udøve dine rettigheder, bedes du kontakte os på:

Moderna, Inc.
200 Technology Square
Cambridge, MA 02139
USA
Privacy@modernatx.com
EU-borgere: EUprivacy@modernatx.com

Vi vil forsøge at tilvejebringe eventuelle anmodede oplysninger og foretage de ønskede ændringer i det omfang, det kræves af og er tilladt i henhold til gældende databeskyttelseslove og andre love og forordninger. Under alle omstændigheder vil vi bestræbe os på at svare dig så hurtigt som muligt for at informere dig om resultatet af din anmodning.

Du kan indgive en klage til den relevante tilsynsmyndighed, hvis du mener, at vores behandling af dine personoplysninger overtræder gældende lovgivning. Kontaktoplysninger for alle tilsynsmyndigheder i EU kan findes her.

Informationssikkerhed

Moderna bruger kommercielt rimelige administrative, tekniske, personalerelaterede og fysiske sikkerhedsforanstaltninger, der er beregnet til at beskytte personoplysningerne i vores besiddelse mod tab, tyveri og uautoriseret brug, videregivelse eller ændring. Til trods for disse foranstaltninger kan vi naturligvis ikke garantere perfekt sikkerhed for de netværk, servere og databaser, som vi driver, eller som drives på vores vegne. Især er e-mails, der sendes til eller fra webstedet, muligvis ikke sikre. Derfor bør du være særlig omhyggelig, når du beslutter, hvilke oplysninger du sender til os via e-mail. Husk dette, når du videregiver eventuelle personoplysninger til os via webstedet.

Opbevaring af data

Dine personoplysninger vil kun blive opbevaret af Moderna, så længe det er nødvendigt for at opfylde de(t) formål, hvortil de blev indsamlet, afhængigt af de formål, hvortil personoplysningerne blev indsamlet, arten af personoplysningerne, ethvert kontraktforhold, der regulerer opbevaringen af personoplysningerne, og vores juridiske eller forskriftsmæssige forpligtelser. Vi vil derefter destruere eller anonymisere dine personoplysninger i overensstemmelse med gældende lovgivning.

E-mailkommunikation

I tilfælde af, at vi kontakter dig, inklusive via e-mail, vil vi give dig en metode til at fravælge eller tilvælge modtagelse af yderligere meddelelser i det omfang, det er påkrævet ved lov. Du kan f.eks. vælge at modtage e-mailopdateringer om udviklingen af Modernas produkter og/eller tjenester eller om sundhedsrelaterede specifikke emner (f.eks. at modtage e-mailopdateringer om methylmalonsyreæmi (MMA) fra Moderna) ved at udfylde den relevante elektroniske formular “Tilmeld dig vores mailingliste” på vores websted. Hvis du på et senere tidspunkt beslutter, at du ikke længere ønsker at modtage sådanne e-mailmeddelelser fra os, kan du afmelde enhver sådan kontaktliste ved at bruge det relevante link “Afmeld” i den respektive elektroniske kommunikationskanal, eller ved at sende os en e-mail med titlen “Afmeld fra e-mailopdateringer” til privacy@modernatx.com eller EUprivacy@modernatx.com.

Vores børnepolitik

Vi er forpligtet til at beskytte børns personoplysninger. Dette websteds indhold og tjenester er ikke beregnet til eller designet til at tiltrække børn under 18 år. Ingen personoplysninger skal indsendes til Moderna gennem hjemmesiden af besøgende, der er under 18 år, eller om børn, der er under 18 år. Hvis vi bliver opmærksomme på, at en bruger af vores websted er under 18 år gammel og frivilligt har opgivet personoplysninger og/eller sundhedsrelaterede personoplysninger, eller at en sundhedsfaglig person frivilligt har opgivet personoplysninger om en patient, der identificeres som yngre end 18 år, uden at have indhentet godkendt samtykke fra værgen til et sådant barn, vil vi straks, efter relevant underretning eller anmodning, bestræbe os på at slette sådanne personoplysninger.

CalOPPA Do-Not-Track-meddelelse

Vi sporer ikke vores webstedsbrugere over tid og på tværs af tredjepartswebsteder og reagerer derfor ikke på Do Not Track-signaler (DNT). Moderna bemyndiger ikke tredjeparter til at indsamle personoplysninger direkte fra vores brugere på vores websted, såsom gennem brugen af tredjepartsannoncer.

Links til tredjepartswebsteder

Som en service for vores besøgende kan dette websted indeholde links til andre websteder, som vi mener kan tilbyde nyttige oplysninger. Disse links kan omfatte links til websteder, der kan udføre tjenester for os. Vær opmærksom på, at Moderna ikke er ansvarlig for sådanne andre websteders databeskyttelsespraksisser og ikke kan garantere databeskyttelsesstandarderne for sådanne andre websteder. Vi opfordrer vores brugere til at være opmærksomme på, hvornår de forlader vores websted, og til at læse databeskyttelseserklæringerne for hvert eneste websted, der indsamler personoplysninger. Denne databeskyttelseserklæring gælder udelukkende for oplysninger, der indsamles af vores websted, og ikke for eventuelle ikke-Moderna-websted, vi linker til.

Meddelelse om fortrolighedspolitik

Opdateringer Hvis vi ændrer vores fortrolighedspolitik, vil vi offentliggøre disse ændringer på vores websted. Hvis vi foretager ændringer til denne databeskyttelsespolitik, opdaterer vi datoen øverst i denne databeskyttelsespolitik.

For yderligere oplysninger

Hvis du har spørgsmål om denne fortrolighedspolitik eller bekymringer vedrørende denne hjemmesides praksis eller din omgang med denne hjemmeside eller andre anliggender relateret til fortrolighed generelt, bedes du sende os en e-mail på privacy@modernatx.com eller kontakte os skriftligt på:

Moderna, Inc
Att: Legal Department
200 Technology Square
Cambridge, MA 02139
USA

For indbyggere i EU/EØS: e-mail os venligst på contact@dpr.eu.com. Du kan også kontakte os skriftligt på:

DPR Group
Office 29, Clifton House
Fitzwilliam Street Lower
Dublin, Irland

For eventuelle andre spørgsmål eller bekymringer, uanset bopæl, bedes du kontakte os skriftligt på:

Moderna, Inc
Att: Corporate Communications
200 Technology Square
Cambridge, MA 02139
USA

Kontakt Moderna

8.00-17.00 CET – man-fre
EMEAMedinfo@modernatx.com