skip-to-main

Spikevax (previously COVID‑19 Vaccine Moderna)

Spikevax-valmisteelle (aiemmin COVID‑19 Vaccine Moderna) on myönnetty ehdollinen myyntilupa (Conditional Marketing Authorisation, CMA) EU:ssa koronavirustaudin 2019 (COVID‑19) estämiseen 12-vuotiailla ja sitä vanhemmilla henkilöillä.

Modernan tietosuojakäytäntö

Lue Modernan tietosuojakäytäntö huolellisesti ennen kuin siirryt tälle verkkosivustolle tai käytät sitä.

Tämän verkkosivuston omistaa ja sitä ylläpitää Moderna, Inc.(”Moderna”, mm. ”me”, ”meidän” tai ”meitä”). Moderna tarjoaa verkkosivustomme (”website” tai ”sivusto”) materiaalit palveluna asiakkaillemme ja yleisölle, ja niitä saa käyttää vain tiedotustarkoituksiin.

Moderna kunnioittaa verkkosivustomme kävijöiden yksityisyyttä ja tiedostaa, että on tärkeää soveltaa verkkosivustomme kautta keräämiemme tietojen yksityisyyttä suojaavia toimia. Tässä tietosuojakäytännössä kuvataan, minkä tyyppisiä henkilötietoja (määritelty jäljempänä) keräämme verkkosivuston kävijöistä, kuinka saatamme käyttää henkilötietoja ja kenen kanssa saatamme jakaa niitä. Tässä tietosuojakäytännössä kuvataan myös (1) toimenpiteet, joilla suojelemme keräämiämme henkilötietoja ja (2) oikeutesi ja etuoikeutesi, jotka liittyvät henkilötietojesi keräämiseen, käyttöön ja julkaisuun.

Rajoitukset. Tämä käytäntö koskee vain tämän verkkosivuston kautta kerättyjä henkilötietoja. Siinä ei kuvata tapoja, joilla saatamme kerätä tai käyttää offline-tilassa saatuja henkilötietoja, eikä siinä käsitellä tai hallita muiden verkkosivustojen (mukaan lukien linkittämämme verkkosivustot) tietosuojakäytäntöjä, joilla saattaa olla omat käytäntönsä. Rohkaisemme verkkosivustomme käyttäjiä olemaan tietoisia siitä, milloin he poistuvat verkkosivustoltamme, ja lukemaan niiden verkkosivuston tietosuojalausunnot, joilla he vierailevat ja jotka keräävät henkilötietoja. Meille pyytämättä antamasi tiedot voidaan katsoa ei-luottamuksellisiksi, ja Moderna voi vapaasti jäljentää, käyttää, paljastaa ja jakaa tällaista pyytämätöntä tietoa muille numeämättä lupaa, korvausta, rajoitusta tai syytä.

Käyttämällä verkkosivustoamme hyväksyt tämän tietosuojakäytännön ehdot ja käyttöehdot. Jos et hyväksy näitä ehtoja, sinulla ei ole lupaa käyttää verkkosivustoamme.

Johdanto

Henkilötiedot” ovat tietoja, joita voidaan käyttää tunnistamaan sinut tai otettaessa sinuun yhteyttä, kuten yhteystietosi, mukaan lukien nimesi, osoitteesi, sähköpostiosoitteesi, maasi, ja puhelinnumerosi, kaikki muut tiedot ansioluettelossasi, jos lähetät työhakemuksen Modernalle verkkosivustomme kautta, ja jos soveltuva laki niin määrää, tietoa siitä, kuinka käytät verkkosivustoamme tai laitettasi, ja jota voidaan kerätä automaattisesti, mukaan lukien evästeiden, verkkojäljitteiden ja muiden seurantatekniikoiden käytön kautta saatu tieto.

Käsittelemme henkilötietojasi soveltuvan lain ja seuraavien periaatteiden mukaisesti:

  • Käsittelemme henkilötietoja lainmukaisesti, oikeudenmukaisesti ja läpinäkyvästi.

  • Keräämme henkilötietoja vain määrättyä, nimenomaista ja laillista tarkoitusta varten, ja käytämme henkilötietoja vain niihin tarkoituksiin, joihin ne alun perin kerättiin.

  • Rajoitamme henkilötietojen keräämistä siinä määrin kuin on tarpeen suhteessa siihen tarkoitukseen, jota varten niitä käsitellään.

  • Pyrimme kohtuullisin keinoin varmistamaan, että henkilötietosi ovat paikkansapitäviä ja että ne päivitetään tarvittaessa.

  • Säilytämme henkilötietoja vain niin kauan kuin on tarpeen siihen tarkoitukseen, jota varten henkilötietoja käsitellään.

  • Henkilötietoja käsitellään vain tavalla, joka takaa henkilötietojen asianmukaisen turvallisuuden.

Tietosuojakäytäntömme kuvataan tarkemmin tämän tietosuojakäytännön loppuosassa.

Keräämämme tiedot

Voit käydä verkkosivustollamme antamatta mitään tietoja itsestäsi. Jos päätät lähettää tietosi verkkosivustomme ”Liity postituslistallemme”- tai ”Ota meihin yhteyttä” -toimintojen kautta tai jos haet avointa työpaikkaa Modernalla verkkosivustomme ”Työntekijät”-osion kautta, saatamme pyytää sinua antamaan henkilötietoja, kuten nimesi, osoitteesi, puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi, tehtävänimikkeen, yrityksen nimen, maan, tietoja työtehtävästäsi ja muita työhön liittyviä tietoja. Sinulla ei ole velvollisuutta antaa henkilötietoja Modernalle, mutta mahdollisuutesi käyttää verkkosivustoamme tai sen ominaisuuksia ja mahdollisuutesi hakea työpaikkaa saattavat olla rajoitettuja, jos et tee niin.

Evästeiden tai muiden automaattisten menetelmien avulla kerätyt henkilötiedot verkkosivuston käytöstä. Kun käytät verkkosivustoamme, saatamme kerätä automaattisesti tietoja verkkosivuston käytöstäsi, mukaan lukien evästeiden, jäljitteiden ja muiden seurantatekniikoiden (”automaattiset tiedot”) avulla kerätty tieto. Automaattisestti kerättyä tietoa voivat olla laitetiedot, kuten IP-osoite, laitetunnisteet ja käyttöjärjestelmä, sekä käyttötieto, kuten käytön aika ja kesto, vuorovaikutus sisällön kanssa, evästeisiin tai vastaaviin tekniikoihin tallennettu tieto. EU:n tietosuoja-asetuksen 2016/679(”GDPR”) mukaisesti automaattista tietoa pidetään henkilötietoina, ja me käsittelemme tällaisia automaattista tietoa henkilötietoina tämän tietosuojakäytännön mukaisesti.

Evästeet” ovat pieniä tiedostoja, joita verkkosivusto tallentaa kiintolevyllesi tunnistamista varten. Näitä tiedostoja käytetään verkkosivuston rekisteröintiin ja seuraavan vierailusi räätälöintiin verkkosivustollamme. Evästeet esimerkiksi muistavat valitsemasi kielen ja näytön. Evästeillä ei voi lukea tietoa kiintolevyltäsi.

Käytämme seuraavia evästeitä verkkosivustollamme:

  • Ehdottoman välttämättömätevästeet. Nämä ovat evästeitä, joita tarvitaan verkkosivustomme toimintaan. Niihin kuuluvat esimerkiksi evästeet, jotka tekevät mahdolliseksi kirjautumisesi työnhakijatilillesi.

  • Toiminnallisuusevästeet. Niitä käytetään tunnistamaan sinut, kun palaat verkkosivustollemme, ja upottamaan kolmannen osapuolen palvelujen toiminnallisuuksia. Näin voimme räätälöidä sisältöämme puolestasi, muistaa valintasi (esimerkiksi kielivalintasi) ja integroida kolmansien osapuolten tarjoamia hyödyllisiä palveluja verkkosivustollemme.

  • Analyyttiset evästeet. Käytämme Google Analytics -alustaa tiettyjen analyyttisten tietojen keräämiseen, jotta voisimme ymmärtää paremmin toimintaa verkkosivustollamme ja parantaa palvelujamme ja verkkosivustomme laatua. Näitä tietoja ovat IP-osoite, sivupyynnöt, viittaavat verkkosivustot tai mainokset, käyttöjärjestelmä ja selain sekä verkkosivustollamme vietetty aika. Vastaanotamme nämä tiedot kootussa muodossa. Käytämme näitä tietoja avuksi ymmärtämään, kuinka kävijät käyttävät verkkosivustoamme, mittaamaan kolmansien osapuolten verkkosivustoilla tapahtuvan mainonnan tehokkuutta ja parantamaan vierailijoidemme kokemusta.

Voit kieltää tai hyväksyä tämän verkkosivuston evästeet milloin tahansa aktivoimalla evästeasetukset selaimessasi. Useimmissa verkkoselaimissa oleva ”Ohje”-valikko sisältää tietoa evästeiden poistamisesta, tai voit käydä osoitteessa http://www.aboutcookies.org/how-to-control-cookies/. Jos et hyväksy evästeitä, jotkin verkkosivustomme ominaisuudet eivät ehkä toimi täysin, etkä ehkä pääse määrättyihin tietoihin tällä verkkosivustolla. Jatkamalla verkkosivuston käyttöä asetuksia muuttamatta hyväksyt evästeiden käytön.

Henkilötiedot kolmansien osapuolten lähteistä. Saatamme saada tietoja sinusta julkisista ja kaupallisesti saatavilla olevista lähteistä lain sallimissa rajoissa, ja voimme yhdistää näitä tietoja muihin sinulta tai sinusta saamiimme tietoihin. Jos esimerkiksi haet työpaikkaa Modernalla verkkosivustomme kautta, voimme tarkastella LinkedIn-profiiliasi.

Kootut tiedot. Voimme koota yhteen ja/tai tehdä tunnistamattomiksi kaikki keräämämme henkilötiedot siten, että tiedoista ei enää voida tunnistaa määrättyä henkilöä. Saatamme käyttää, luovuttaa ja muutoin käsitellä tällaisia tietoja omiin perusteltuihin liiketoimintatarkoituksiimme – mukaan lukien historiallinen ja tilastollinen analyysi ja liiketoiminnan suunnittelu – ilman rajoituksia.

Kuinka käytämme henkilötietoja

Saatamme käyttää henkilötietoja seuraaviin tarkoituksiin.

Oikeutetut etumme

Saatamme käsitellä henkilötietojasi silloin, kun se on tarpeen oikeutetun etumme kannalta yhtiönä, mukaan lukien liiketoimintamme ja riskimme hallinnointi, edistäminen ja parantaminen. Saatamme esimerkiksi käsitellä henkilötietojasi

  • antaaksemme sinulle pyytämiäsi tietoja ja/tai vastataksemme verkkosivuston, sähköpostin ja/tai puhelimen kautta lähettämiisi tiedusteluihin

  • helpottaaksemme rekrytointitoimiamme (kuten työhakemusten käsittely, työnhakijaksi soveltumisen arviointi ja rekrytointitilastojemme seuranta)

  • analysoidaksemme ja parantaaksemme viestintäämme ja strategioitamme (mukaan lukien tunnistus, kun sinulle lähetetyt sähköpostiviestit on vastaanotettu ja luettu)

  • räätälöidäksemme sivustossamme näkyvää sisältöä

  • suojautuaksemme petoksilta, laittomalta toiminnalta (kuten verkkosivustomme hakkerointi tai väärinkäyttö) sekä korvausvaatimuksilta ja muilta korvausvastuilta, tunnistaaksemme ne ja tutkiaksemme niitä ja vastataksemme niihin

  • ylläpitääksemme verkkosivuston yksityisyyttä, turvallisuutta, suojaa tai eheyttä ja

  • viestiäksemme kanssasi muissa olosuhteissa ilmeisitä tarkoituksista tai olosuhteista, joista ilmoitamme sinulle, kun keräämme sinulta henkilötietoja.

Lakisääteinen velvoite

  • Laki saattaa vaatia meitä keräämään ja käsittelemään määrättyjä henkilötietoja sinusta. Meidän on ehkä käsiteltävä henkilötietojasi, jotta voisimme noudattaa sopimusvelvoitteitamme Yhdysvaltain valtiota kohtaan valtion urakoitsijana.

Suostumuksesi

Saatamme myös pyytää, joko suoraan tai luotettujen kolmansien osapuoliemme kautta, erillistä suostumustasi henkilötietojesi käsittelyyn esimerkiksi silloin, kun päätät vastaanottaa meiltä Moderna-uutisia ja -päivityksiä tai käyttää epäolennaisia evästeitä.

Jos olemme pyytäneet suostumustasi henkilötietojesi käsittelyyn, voit perua sen milloin tahansa ottamalla meihin yhteyttä alla olevassa kohdassa ”Tietosuojaoikeutesi” mainittuun osoitteeseen.

Henkilötietojen jakaminen

Emme myy, jaa tai muutoin välitä henkilötietojasi kolmansille osapuolille muutoin kuin tässä tietosuojakäytännössä annetulla tavalla.

Konserniyhtiöt ja palveluntarjoajat. Saatamme luovuttaa henkilötietojasi muille, muissa maissa toimiville Moderna-yhtiön kumppaneille, jotka sitoutuvat käsittelemään niitä tämän tietosuojakäytännön mukaisesti. Saatamme myös siirtää henkilötietoja palveluntarjoajille, jotka toimivat puolestamme jatkokäsittelyä varten, kuten tämän verkkosivuston hyödyllisyyden arviointi, tiedonhallinta, tekninen tuki tai rekrytointitietojen analysointi. Nämä palveluntarjoajat ovat sopineet kanssamme henkilötietojen käytöstä vain niihin tarkoituksiin, joihin tiedot alun perin kerättiin tai joita voidaan muutoin laillisesti käsitellä, olla myymättä henkilötietojasi muille kolmansille osapuolille ja olla paljastamatta niitä muille kolmansille osapuolille, paitsi jos laki niin vaatii, meidän luvallamme tai tässä tietosuojakäytännössä kuvatulla tavalla.

Muut yritystapahtumaan liittyvät osapuolet. Saatamme myös siirtää sinulta keräämiämme henkilötietoja kolmannelle osapuolelle osana yritystoimintaa, kuten fuusiota, yritysostoa, uudelleenjärjestelyä, yhteisyritystä, rahoitusta tai varojen myyntiä.

Muut osapuolet, kun soveltuva laki niin vaatii tai kun se on tarpeen Modernan suojaamiseksi. Saatamme luovuttaa henkilötietoja kolmannelle osapuolelle lakisääteisten ja säädännöllisten vaatimusten noudattamiseksi tai suojautuaksemme petoksilta, laittomalta toiminnalta (kuten verkkosivustomme hakkerointi- tai väärinkäyttötapauksiin vastaaminen) sekä korvausvaatimuksilta ja muilta vastuilta.

Kansainväliset tiedonsiirrot

Kun jaamme henkilötietoja kolmannen osapuolen kanssa, tällaisiin tiedonsiirtoihin voi sisältyä henkilötietojen siirto muihin maihin. Näissä maissa ei ehkä ole samoja tietosuojalakeja kuin maassa, josta henkilötiedot alun perin ovat peräisin.

Vain ETA:n asukkaille

Moderna toimii rekisterinpitäjänä Yhdysvalloissa ja käsittelee henkilötietojasi määrittelemällä niiden käsittelyn tarkoitukset ja keinot GDPR:n mukaisesti. Huomaa, että henkilötietosi ovat Aquian palvelimilla, myös Euroopan unionin sisällä ja ulkopuolella. Ennen kuin siirrämme henkilötietojasi ETA-alueen ulkopuolelle, ryhdymme toimenpiteisiin varmistaaksemme, että kyseisille tiedoille annetaan ETA-alueella soveltuvien tietosuojalakien tasoa vastaava tietosuoja. ETA-alueen ulkopuolisissa tiedonsiirroissa käytämme tarvittaessa soveltuvia suojatoimia, mukaan lukien Euroopan komission hyväksymät vakiosopimuslausekkeet. Kopio näistä toimenpiteistä on saatavilla ottamalla meihin yhteyttä jäljempänä annettuun sähköpostiosoitteeseen.

Tietosuojaoikeutesi

Sinulla saattaa olla määrättyjä oikeuksia rekisteröitynä soveltuvan lain nojalla. Sinulla saattaa esimerkiksi olla oikeus vastustaa tai pyytää henkilötietojesi käsittelyn rajoittamista ja pyytää pääsyä hallussamme oleviin henkilötietoihin sinusta, niiden oikaisua, poistamista ja siirrettävyyttä joidenkin tiettyjen lain määräämien poikkeusten mukaisesti. Jos haluat saada lisätietoa henkilötietojesi käytöstämme tai jos haluat käyttää oikeuksiasi, ota meihin yhteyttä:

Moderna, Inc.
200 Technology Square
Cambridge, MA 02139
USA
Privacy@modernatx.com
EU:ssa vakituisesti asuvat henkilöt: EUprivacy@modernatx.com

Pyrimme antamaan kaikki pyydetyt tiedot ja tekemään pyydetyt muutokset soveltuvien tietosuojalakien ja muiden lakien ja määräysten edellyttämässä ja sallimassa laajuudessa. Pyrimme joka tapauksessa vastaamaan sinulle mahdollisimman pian ja ilmoittamaan pyyntösi tuloksesta.

Voit tehdä valituksen asianmukaiselle valvontaviranomaiselle, jos katsot, että henkilötietojesi käsittelymme rikkoo soveltuvaa lakia. Kaikkien EU:n valvontaviranomaisten yhteystiedot löytyvät täältä.

Tietoturva

Moderna käyttää kaupallisesti kohtuullisia hallinnollisia, teknisiä, henkilöstöön liittyviä ja fyysisiä turvatoimia, jotka on suunniteltu suojaamaan hallussamme olevia henkilötietoja katoamiselta, varkaudelta ja luvattomalta käytöltä, paljastamiselta tai muokkaukselta. Näistä toimenpiteistä huolimatta emme tietenkään voi taata operoimiemme tai puolestamme operoimiemme verkkojen, palvelimien ja tietokantojen täydellistä turvallisuutta. Erityisesti verkkosivustolle tai verkkosivustolta lähetetty sähköposti ei välttämättä ole suojattu. Siksi sinun on oltava erityisen huolellinen päättäessäsi, mitä tietoja lähetät meille sähköpostitse. Muista tämä, kun luovutat meille henkilötietoja verkkosivuston kautta.

Tietojen säilyttäminen

Moderna säilyttää henkilötietojasi vain niin kauan kuin se on tarpeen niiden tarkoitusten täyttämiseksi, joita varten ne kerättiin, riippuen tarkoituksesta tai tarkoituksista, joita varten henkilötiedot kerättiin, henkilötietojen luonteesta, mahdollisista sopimussuhteista, jotka säätelevät henkilötietojen säilyttämistä, sekä lakisääteisistä tai sääntelyllisistä velvoitteistamme. Tämän jälkeen tuhoamme tai anonymisoimme henkilötietosi soveltuvan lain mukaisesti.

Sähköpostiviestintä

Mikäli otamme sinuun yhteyttä, mukaan lukien sähköposti, tarjoamme sinulle menetelmän, jolla voit kieltäytyä vastaanottamasta tai hyväksyä vastaanottamaan viestejä lain vaatimassa laajuudessa. Voit esimerkiksi valita, että saat sähköpostitse päivityksiä Modernan tuotteiden ja/tai palvelujen kehityksestä tai terveyteen liittyvistä aiheista (esim. sähköpostipäivityksiä Modernan metyylimalonihappoemiasta (MMA) täyttämällä asianmukaisen sähköisen ”Liity postituslistaamme” -lomakkeen verkkosivustollamme. Jos päätät myöhemmin, että et enää halua saada meiltä tällaisia sähköpostiviestejä, voit peruuttaa tällaisten yhteystietojen tilauksen käyttämällä kyseisen sähköisen viestintäkanavan asianmukaista ”Peruuta tilaus” -linkkiä tai lähettämällä meille sähköpostiviestin ”Peruuta sähköpostipäivitykset” osoitteeseen privacy@modernatx.com tai EUprivacy@modernatx.com.

Lapsia koskeva käytäntömme

Olemme sitoutuneet suojelemaan lasten yksityisyyttä. Tämän verkkosivuston sisältöä ja palveluja ei ole tarkoitettu alle 18-vuotiaille lapsille tai suunniteltu houkuttelemaan heitä. Alle 18-vuotiaat vierailijat tai alle 18-vuotiaat lapset eivät saa lähettää henkilötietoja Modernalle verkkosivuston kautta. Jos saamme tietoomme, että verkkosivustomme käyttäjä on alle 18-vuotias ja on vapaaehtoisesti antanut henkilötietoja ja/tai terveyteen liittyviä henkilötietoja, tai että terveydenhuollon ammattilainen on antanut vapaaehtoisesti henkilötietoja alle 18-vuotiaaksi tunnistetusta potilaasta ilman kyseisen lapsen huoltajan antamaa suostumusta tai valtuutusta, pyrimme viipymättä poistamaan kyseiset henkilötiedot asiaankuuluvan ilmoituksen tai pyynnön perusteella.

CalOPPA:n jäljityksenestoilmoitus

Emme seuraa verkkosivustomme käyttäjiä ajan mittaan myöskään kolmansien osapuolten verkkosivustoilla emmekä siksi vastaa jäljityksenestosignaaleihin (Do Not Track, DNT). Moderna ei valtuuta kolmansia osapuolia keräämään henkilötietoja suoraan käyttäjiltämme verkkosivustollamme, kuten käyttämällä kolmannen osapuolen mainoksia.

Linkit kolmansien osapuolten verkkosivustoille

Vierailijoiden mukavuuden vuoksi tämä verkkosivusto saattaa sisältää linkkejä muille verkkosivustoille, joiden uskomme tarjoavan hyödyllistä tietoa. Näihin linkkeihin saattaa sisältyä linkkejä verkkosivustoille, jotka saattavat tarjota meille palveluja. Huomaa, että Moderna ei ole vastuussa tällaisten muiden verkkosivustojen tietosuojakäytännöistä eikä voi taata kyseisten muiden verkkosivustojen tietosuojastandardeja. Kannustamme käyttäjiämme olemaan tietoisia, kun he poistuvat verkkosivustoltamme, ja lukemaan kunkin yksittäisen verkkosivuston tietosuojalausunnot, jotka keräävät tunnistettavaa tietoa. Tämä tietosuojalauseke koskee ainoastaan verkkosivustomme keräämiä tietoja, ei linkitettyjä eikä Modernan ulkopuolisia verkkosivustoja.

Tietosuojakäytännöstä ilmoittaminen

Päivitykset Jos muutamme tietosuojakäytäntöämme, julkaisemme kyseiset muutokset verkkosivustollamme. Jos teemme muutoksia tähän tietosuojakäytäntöön, päivitämme tämän tietosuojakäytännön yläosassa olevan päivämäärän.

Lisätietoa

Jos sinulla on kysyttävää tästä tietosuojakäytännöstä tai tämän verkkosivuston käytännöistä, toiminnastasi tämän verkkosivuston kanssa tai tietosuojaan yleisesti liittyvistä asioista, lähetä meille sähköpostia osoitteeseen privacy@modernatx.com tai ota meihin yhteyttä kirjallisesti osoitteeseen:

Moderna, Inc.
Attention: Legal Department
200 Technology Square
Cambridge, MA 02139
USA

EU:n/ETA:n asukkaat: lähetä meille sähköpostia osoitteeseen contact@dpr.eu.com. Voit myös ottaa meihin yhteyttä kirjallisesti:

DPR Group
Office 29, Clifton House
Fitzwilliam Street Lower
Dublin, Ireland

Jos sinulla on muita kysymyksiä tai huolenaiheita, ota meihin yhteyttä asuinpaikasta riippumatta kirjallisesti osoitteeseen:

Moderna, Inc.
Attention: Corporate Communications
200 Technology Square
Cambridge, MA 02139
USA

Ota yhteyttä Modernaan

8.00–17.00 EET – ma–pe
EMEAMedinfo@modernatx.com